körsbärsträd och farväl.

det är en dag för tankar. för reflektioner. inte bokläsning. så säger jag till mig själv när jag avslutat halva första kapitlet i den tredje utav de böcker jag sedan gårkvällen försökt börja på att läsa. den ena hade ett språk som kändes för smipelt, slätstruket och kort, den andra boken var på nittioåtta för få sidor och den tredje påminde för mycket om c. c får inte finnas i mitt inre länge. men kanske hjälper det att koppla konst och artisteri till någon annan än honom, till en bok? jag bestämmer mig för att jag ändå ska börja läsa den. sedan. men nu. tankar. reflektioner.
 

☼☽ ♡ 

min nacke ömmar. ryggen är hård. sedan klockan nio har det bara varit jag själv och min sjuttiofemliters ryggsäck på christchurch soliga gator. nu är två stora delar på min resa genomförda. singapore, och två veckor i canterburry. och jag far vidare. 
 
här har jag förälskat mig i körsbärsblommorna i christchurch botaniska trädgård, förstått mig på vad livet egentligen handlar om på ett berg i castle hill, återfunnit kärleken till yogan på ambikas sessioner, blivit en så kallad hundperson framför brasan med en luddig meera i knäet, hittat ett favorithak på birmingham drive, hittat en ny travelmate i louise och blivit så mycket bästa person med M som en kan bli på två veckor (alltså jättemycket). det har varit regn och sol, lyckorus som de en bara kan få när en ser ut över dalar med stora sjöar och timmerhus, såsom tårar som när otryggheten kommer i form av en människa vars ord svider, energikrocken, jag är glad att aldrig igen behöva möta. jag har läst ut två insiktsgivande böcker, blivit åksjuk på oceanen under en färd förbi pingviner, sälar och osynliga delfiner, sprungit förbi snöiga toppar till nostalgiska coldplay-toner och dagdrömt mig till nya livsviljor över kaffe med soyamjölk. 
 
men vad som känns nu, såhär fyra timmar efter morgondimma och hejdåkramar är som ett själsligt kaos utav saknad, längtan, tacksamhet och tårar i ögonvrån som jag faktiskt inte är säker på vart tusan de kommer i från. det är bara där, liksom klumpen i maggrupen och huvudverken innanför pannloben. 
 
mest saknar jag M. vi blev så hima bra vänner. för var dag växte det, trygghet och kärlek, kompiskärlek. så olika. hemma skulle alla döma. men här, här får vi vara. bäst av allt var helgen. hur du tog hand om mig när jag kände mig febrig och sjuk, hur du försvarade mig när orden sved och sårade, hur du firade min tjugoettårsdag, hur vi drack kaffe mellan körsbärsträden och hur du sitter lugnt i väntan på att de små vingarna ska röra på sig, att hen är okej, den lilla fågeln, hur du äter kakan före lunchen och hur du hämtar mig när jag står hopplös och vilse i lördagsmörkret, hur du vill så väl och uppskattar mitt sälskap, hur jag inte vet vad jag ska göra för att visa all uppskattning och hur många ord vi inte sa för att vi bara var tillfälliga. 
 
det skulle kännas smärtsamt och, faktiskt, fullkomligt omöjligt att fara hem i detta nu. jag är inte klar än, varken med det yttre eller inre äventyret. de som väntar måste vänta. mig själv är jag inte än. det går bra i självsamhet, att vara okontrollerbar och sårbar, att inte riktigt veta ja, eller nej, att vara på resa, på väg, på bättringsvägen. men där, på göteborgs gator under sommarsolen dit jag så ofta far tillbaka i mina dagdrömmar, där är jag inte hannah, och hannah är inte jag. varför har hon en cigarett mellan fingrarna, varför har hon glitter på kinderna? vem är det hennes blick letar efter på avenyns lördagsleende gata, vad är det som gör stegen så osäkra, så motvilliga? 
 
att veta att en kan bli fullt lika så omtyckt utan alla vardagsval och yta, att det inte spelar någon roll vilka kläder pryder min operfekta kropp eller om sminket är på eller utsmetat eller inte där alls, det spelar ingen roll om måltiderna är regnbågsfärgade eller vita med lemoncurd, det spelar ingen roll om det är rock n'roll eller lucy rose. det är mina leenden, min energi, hur jag talar med människor och hur jag tar emot deras ord. hur jag vågar, och hur jag berättar när jag inte gör det. det är det som gör mig omtyckt här, och det är det jag vill försäkra mig om att jag vet innan haven krossas och sverige entras igen. att jag är älskvärd allra längst inne. 
 
jag berättar om hur jag känner mig osmart. hur betygen finns på papper men att lärarens ord inte sparats i mitt minne. hur jag flöt förbi som ett moln av prestationsångest och hur sjukdomen svävade med mig under alla de där år som en lär sig sådant en borde veta nu. but that doesn't mean you're not valuable. säger M. och jag lovar att bära med mig det där. att jag är faktiskt värd ändå. trots a-l-l-t. så klokt, så klokt. 
 
hur tackar man för något som betytt mest av allt? hur avslutar man ett kapitel i det verkliga livet? att skriva, det faller mig enkelt. att stänga dokument som att stänga böcker, för sista gången. det går. en kan alltid öppna dem igen, köpa dem, äga dem, böckerna. liksom minnena i mitt innre. men det verkliga farväl:et. att kramas så fort att en saknar värmen redan sekunden senare. och hur kramar man en stad egentligen? ett liv? en tid? ett minne? för även om jag öppnar boken igen så är verkligheten inte densamma som sist. det är aldrig så. ett äventyr tar slut, det går aldrig att återfå. vilka böcker vill jag öppna igen? M. och självkärleken. pure café och co. och den lilla typografi-butiken. utsikten över staden och bergen. och att känna sig fylld på det allra dyrbaraste i livet under en promenad förbi körsbärsträden och att finna lyckoruset vi vattenfallet. 
 
adjö. två veckor här och jag är redan starkare. ett mål jag ville uppnå. och jag fortsätter klättra. but we'll see eatch other soon again. i'll be back here for a couple of hours on thursday. let's have coffee.

Kommentarer
Postat av: Anna

du skriver så otroligt vackert. din blogg inspirerar jätte mycket, blir glad av att läsa din blogg. njut av ditt äventyr allra in i det sista. lev lite för mig som bara är 15 och inte kan åka iväg.
massor med kramar

2015-09-29 @ 08:37:10
URL: http://annamaria.blogg.se
Postat av: Hanna

Vad fint hannah. det är så himla spännande och givande att läsa om dina äventyr och dina insikter. jag känner igen mig så och jag känner mig klokare på livet tack vare dina ord. för jag hör i meningarna hur du är ärlig, uppriktig och hur klokt det du skriver är. jag hoppas att du får fortsätta känna att du hittar dig själv, att du respekterar den du är och känner ännu mer kärlek till ditt inre. hoppas att jag också kan göra en liknande resa någon gång i framtiden. tror det är något som alla egentligen skulle behöva i vår ibland så ytliga konsumtions-vardag. lycka till och ser fram emot att få fortsätta höra om dina äventyr! :) kramar!

2015-09-29 @ 11:50:06
URL: http://stjarnklarts.blogg.se
Postat av: Emilia

Fick tårar i ögonen och gåshud på armarna av dina ord.
Känner igen mig i så mycket av det du skriver att det är skrämmande.

Jag önskar att jag kunde sätta ord på saker så vackert som du gör, det är en riktigt fin gåva du har!
Klättra vidare och vidare tills du är nöjd, för det är det som är viktigast!

2015-09-29 @ 12:48:25
URL: http://eewmiliaa.blogg.se
Postat av: Kajsa

du skriver så fruktansvärt vackert. Tack tack tack tack och åter igen tack för att du skriver. Det är sannerligen terapi för själen att läsa dina ord

2015-09-29 @ 22:58:48
Postat av: Homerlen

TEST

2023-03-05 @ 08:38:37
Postat av: Homerlen

TEST

2023-03-11 @ 06:54:25
Postat av: ThomasNeoky

welcome



Graduating is a substantial milepost that is deserving of a particular look. Whether you are graduating from twelfth grade or university, on site makeup products service.


My workers and I are a varied squad of extravagant mobile makeup and hair professionals based in Seattle, Washington and our team is so glad you are learning more about us. My team are masters in showcase glamour for a star bride who desires to exhibit her image for the rest of her life!
The group cares about detail and passion for quality. Our objective is to assure you are groomed and exactly dazzling!
Our team have schooled amoung the best and keep the genius and intelligence to develop your beauty visage to reality. My crew work to bestow an situation that teaches you, but together, to curate the ideal style to make you feel delightful, assured, and photo ready.
If you are looking for modern style, glitz, or to excite the everyone, you met the right people..

Our beauticians come from all walks of life. Our team is gratified to contribute variety to Leavenworth community. If you need our service or have to know more check out our website.
[url=https://www.kmarinabeauty.com/reviews-recognition/category/intimate][color=#000_url]seattle makeup or in Bellevue[/color][/url]

2023-04-05 @ 23:14:16
Postat av: CharlesNug

The truth is an individual charged in a crime will probably create a sore deal, without having the services of a reliable attorney. Therefore, if you or a relative happens to be charged of carrying out a criminal offence, do not forget to make contact with certainly one of our Orange county criminal defense lawyers specialists. Our associates Our firm exclusively occupy all of our positions aided by the perfect professional psyche in the neighborhood. Our team of authentic pros have become proficient in what the law states therefore the red tape which complicates a quantity of felonious scenarios. Our criminal defense legal professionals are true gurus. These law firms should never pass personal judgment on a customer charged with terrible criminal activities such as for example murder, rape and even child molestation. They need to and also to the very best of their capability defend a customer whom they could truly know to be blameworthy associated with the crime for which these are generally charged. Yet again, they need to put away individual viewpoints additionally sentiments and protect a customer that's been faced with committing indefinable acts. Therefore, growing a criminal defense attorney at law not merely requires effort but true character to defending every single man or woman's legal rights provided underneath the law. Every single situation exhibits its very own specified sets of difficulties regardless of which region of the court room any defendant is. With all sorts of law you can find advantages and disadvantages, however with criminal law many look to simply begin to see the cons. Often there is the likelihood of a inappropriate judgment of conviction, a mistrial inside an incredibly crucial case, and the risks of coping with destructive felon, mainly the livelihood and various criminal sourced elements of large profits. Many counselors can easily concur that there was more information on drawbacks, or adverse comments that accompany the job, but the majority worthwhile attorneys be seemingly in a position to see beyond the extreme words and measures, and they are in a position to look at good that is released of exercising criminal law. The great verdicts just that moreover establish your valued clients sinlessness towards the subdivision, the range of the cases and clients, additionally the capacity to be cross evaluating witnesses within the court room virtually every work day, are often thought. Should you want to memorize more info on such a matter head to simple martial art internet site: [url=https://amicuslegalgroup.com/2020/11/21/how-do-i-get-medical-bills-paid-for-after-a-dog-bite-in-california/[color=#000_url]594(a) in and around Chino California[/color][/url]

2023-04-06 @ 00:08:05
Postat av: JamesFam

Event photographs therefore the video gotten a long-lasting memory when it comes to husband and wife as well as the close friends. A flawlessly seized wedding ceremony photography bears charm, charm and it is pretty important for the couple. As it is a truly vital event for 2 people, they would desire to catch these stories and also by making a video of the special day would be the easiest way to enjoy such occasions. As a marriage planner it is really important to make sure that the photographer additionally the videographer hired would be the best.

Nowadays almost all of the partners give a lot more advantages to your special day video or the special day production as this video can be delivered back house to any loved ones who had been struggling to be present at the wedding. Latest innovation has managed to get potential to not sole build a marriage video clip but additionally to make it a wedding motion picture at a reasonable expense. It really is typical regarding days that many for the newlyweds prefer cinematic videography of their wedding party.

Wedding photography may be the pictures of lifestyle relating to wedding party. Perhaps one of the most essential aspect of a wedding is the pictures. The marriage photos is really what is left when anything else is removed
Wedding party decorations are becoming so much more effective with all the improvement in some time the involvement of special day advisors. Theme established wedding ceremony adornments has presented a good start to creative side in event styles. The ornament type a planner determines should be able to create the best mood for the marriage broadcasting as well as create your relatives relaxing. The significance of adornments really should not be unnoticed. They can initiate an ambiance to the event event that will improve the beauty associated with service, showcase the bride and groom, and improve the romance associated with the event.

First and foremost, as a professional photographer, make sure you have actually sincerity in what you are doing. It could you need to be strive to you, however it is a once-in-a-whole life night for someone – you've been hired to accomplish a project, don’t clutter it up. This is the no. 1 reason why I actually most likely will definitely not always record wedding receptions being thorough does not send that things additional although at exactly the same time, taking chances can also be a error in case you skip the snap. And I would not like to fall short on either count when it comes to client.

As a customers, was well-informed: know what you would like with regards to look, available, and how much it must approximately expense begin to see the efforts of many user and get prices before you make a choice. Inquire a professional photographer close friend for an impression if in doubt. The increased informed you are, the greater a product you are planning to access. if you want to understand more info on this informative article topic area head to my favorite domain : [url=https://nickhanyokimaging.com/journal-wedding-beautiful-engineers-club-wedding/][color=#000_url]photographer seattle area[/color][/url]

2023-04-13 @ 19:35:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0