om en gröt med äpple, tranbär, jordgubbar, kokosflakes och quinoa.

 
Godmorgon!! Varför ej måndagslyxa med vårig quinoagröt? Det du behöver är: 1 dl quinoa, 1 dl vatten och lika mycket soyamjölk, en näve tranbär, matskeden linfrön, kokosflakes, pumpafrön, nötter, ett halvt äpple och tre mellanstora jordgubbar plus vaniljpulver och kardemumma. Börja med att skölja av quinoan i hett vatten, låt det sedan koka i hop med kardemumma, en nypa vaniljpulver, linfrön och tranbär i cirka femton minuter tills allt vatten är borta. När gröten är klar, och alltså allt vatten kokat bort, servera med äpplebitar, jordugbbar, nötter, frön och kokosflakes och så lite mjölk. Vill du ha en sötare gröt rekomenderar jag att ringla över lite agave sirap också. Det blir en jäkla fin start på dagen detta, vill jag lova. 
 


Några bra saker jag tänker på en måndagsmorgon:

☼ Min NYA spellista. den gamla blev som nämnt inte bra. slog på den en dag och kände att nej, det här var varken vårigt eller peppigt. Inte gott alls. Så här kommer en alldeles ypperlig vårspellista, som förhoppningsvis även fyller dig med VÅRPIRR. Här: café april, en smak av hallon och fågelkvitter.
 
 I lördags spenderade jag min dag och kväll i gbg-solen. iklädd vårklänning och nymålade (svarta) naglar och tunn jacka, om ens någon alls! Vi åkte båt ut till hisingen och besökte trevligaste festligheten på jagvetintenär, med musikquiz, livemusik, himlagoda röror samt foccacia att förtära, fruktig bål, femtio fantastiska gäster och allt i den kanske finaste lägenheten jag har varit i. Ni vet, en sådan där en bara går omkiring och tittar upp jämt, med öppen mun och hakan i golvet för hyllorna, väggarna, fönsterkarmarna är fyllda med de mest sagolika fynd. Kameror som kryddburkar, trearmad lampa, vinylskivor, stringhyllor och porslin. ÅH.

 Så har jag fått sommarjobb också!! på ett café i Halmstad. Återkommer med mer om det men ah! Det gör mig SÅ HIMLA GLAD. Tycker det känns så pepp att få lite erfarenhet inom den branchen eftersom jag en dag drömmer att öppna ett eget café. Fett!
 
 Pirr i magen har jag också, men sedan när är det något nytt egentligen! Vare sig det är nervöst och oroligt, inte så välmående pirr som peppigt och kärleksfullt pirr, hör det liksom våren till nästan.

 I går köpte jag glass och gömde längst bak i frysen. Oatly med vaniljsmak. Tänkte ta fram den en solig eftermiddag och förtära med lite cashewnötter kanel och mörk choklad plus en kop té på balkongen. Tror att plugget blir både betydligt trevligare och vårigare då. Och i dag ska solen skina! Tror det blir en glassmåndag i dag jag. Ha det fint! Hjärta.


Kommentarer
Postat av: Liisa Lindstrom

Det ser fantastiskt bra ut, måste testa detta! :)

Svar: vad roligt att höra! ❥ :)
Hannah Ellen.

2015-04-13 @ 08:06:42
URL: http://liisalindstrom.blogg.se/
Postat av: M

Vilket café? / halmstadbo

2015-04-13 @ 08:32:24
URL: http://awaay.blogg.se
Postat av: elise

grattis till sommarjobbet! :D

Svar: tusen tack fina du! ❥
Hannah Ellen.

2015-04-13 @ 08:44:56
URL: http://singmyspring.blogspot.se/
Postat av: Ebba Molin

åh så gott det ser ut! jag ska också jobba på café i sommar på en jättemysig hembygdsgård...himla mysigt. hoppas du får en fin vecka!

2015-04-13 @ 09:06:52
URL: http://molinebbas.blogg.se/
Postat av: Becka

åh gud så gott.

2015-04-13 @ 10:08:23
URL: http://photos-by-becka.bloggo.nu
Postat av: ɑ n n i k ɑ

Mumsigt!

2015-04-13 @ 11:29:00
URL: http://blogofphoto.webblogg.se
Postat av: Daniella 🌙

gud vad GOD!! den ser ut.

2015-04-13 @ 14:45:25
URL: http://vapenbroder.blogg.se/
Postat av: Alicia

G A L E T gott! MMM

2015-04-13 @ 19:25:48
URL: http://nouw.com/flugsvampar
Postat av: ISA

vilka SUPERBRA grejer som hänt du! grattis till jobb, så skönt att det är kirrat ;)

Svar: åh, tack ska du ha! ❤ väldans skönt är det minsann! :)
Hannah Ellen.

2015-04-13 @ 23:44:27
URL: http://isabyl.devote.se
Postat av: lollo

jag drömmer också om att starta ett eget café! parallellt med att utbilda mig men det känns som två väldigt olika spår... kram och tack för en inspirerande blogg <3

2015-04-18 @ 14:56:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0