piratkärlek.

 
om två böcker jag läst och tyckt om.▲ kom på mig själv att sakna dem här om dagen. av amanda svensson. tycker väldans mycket om hur hon leker med orden, med fantasin, allt är möjligt i hennes böcker. jag tycker något så väldans mycket om att läsa, det inspirerar mig till att skriva. och vad jag älskar mest utav allt är väl ändå just det. penna, papper och jag. att skriva. 

mary, som på nätterna hellre kallar sig för lilja brick bor på ett internat utanför skåne, en skirivarskola dit hon egentligen åkt för att lära sig hur den där omtalade himlastormande kärleken smakar. och ganska snabbt tror hon sig ha träffat den, i en poet, en poet som envisas med att ge henne historiska smeknamn och att bara besöka henne om  nätterna. men hur ska mary egentligen veta om det är kärlek hon äntligen har hittat? och vad gör man om kärleken river en med rakblad i sömnen?

boken, allt det där jag sa till dig var sant handlar också om anne bonny, mary reads närmaste vän på folkhögskolan. de kallar sig piratvänner och tillsammans drömmer de om dagen då de äntligen ska få lämna skolan och segla ut bland öde öar. i frihet. deras vänskap är ytlig, men ändå djup, på låtsas men ändå på riktigt. och kanske var det just stunderna med anne bonny, "tjuvfitta och vildhjärta" som gjorde att jag föll för den här boken. alltså, en väldans läsvärd bok, med poesi, mörker och fantasi. och bok nummer två heter välkommen till den här världen, också ett tips. ha det fint! xx

Kommentarer
Postat av: daniela

jag har nyss skrivit ett inlägg med boktips så du kan ju kolla in det om du vill :)

2015-05-20 @ 20:05:22
URL: http://ddanielas.blogg.se
Postat av: petronella

amanda är så fantastisk!!!

2015-05-20 @ 20:12:51
URL: http://hejpetronella.devote.se
Postat av: karin

jag läste "allt det där jag sa till dig var sant" för inte alls länge sedan och var helt fast. jag sträckläste i en vecka och kände mig så levande. helst fantastisk bok.

2015-05-20 @ 20:33:23
URL: http://locknerkarin.blogspot.se
Postat av: Sofie

elsker bloggen din. <3

2015-05-20 @ 20:50:17
URL: http://mellotune.blogg.no
Postat av: elise

ååh, älskar allt jag läst av amanda svensson. så himla bra med språket <3

2015-05-20 @ 22:30:39
URL: http://singmyspring.blogspot.se/
Postat av: katri

åh den där boken är så himla bra! måste också få läsa 'välkommen till den här världen'. måste tipsa också om boken 'himlen börjar här', om du inte redan har läst den.

2015-05-21 @ 16:00:32
Postat av: annie

Allt det där jag sa till dig var sant är en så himla bra bok. Är nästintill besatt av Amanda Svensson just nu. Läser allt. Herregud <3

2015-05-22 @ 12:06:34
URL: http://nouw.com/ensammatankar
Postat av: Louie

Din blogg är sanslöst vacker, allt med den är så fint.

2015-05-22 @ 18:41:36
URL: http://endagtill.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0